درخواست مشاوره دارید؟
03132733392
info@anushtaraz.com
با ما همراه شوید

خدمات مالی و مالیاتی شرکتها

بحث عملکرد مالی و تکالیف مالیاتی از جمله موضوعاتی هستند که تقریباً با زندگی اقتصادی تک‌تک آحاد جامعه بطور مستقیم یا غیر مستقیم مرتبط هستند. مبحث مالیات و محاسبه عملکرد شاید در وهله اول چیزی ساده یا پیش پا افتاده بنظر برسد، اما در واقع اینگونه نیست. نحوه محاسبه و تنظیم عملکرد مالی برخوردار از جزئیات و پیچیدگیهای فنی بسیاری است که چند و چون و نحوه تنظیم آن، بطور کاملاً مستقیم در تعیین میزان مالیات یک شرکت یا مجموعه حقوقی و به تبع آن، در هزینه های مالیاتی مربوطه، تاثیر می گذارد. با توجه به همین ضرورت، در این نوشتار سعی کرده‌ایم تا توضیحاتی پیرامون مبحث مالیاتی شرکتها و انواع خدمات مالی شرکت ها و مالیاتی به اشخاص حقیقی یا حقوقی را با شما به اشتراک بگذاریم.

خدمات مالیاتی اشخاص حقیقی و حقوقی در اصفهان

بطوریکه گفته شد، تمام اشخاص حقیقی و حقوقی موظف به پرداخت مالیات هستند. پرداخت مالیات مستلزم انجام یکسری تکالیف مالیاتی است که ذیلاً بخشی از مهمترین موارد تشریح می شود.

تشکیل پرونده

اصولاً هر شرکتی پس از تاسیس، لازم است که حداکثر تا دو ماه نسبت به تشکیل پرونده مالیاتی اقدام نماید. شرکتها با تشکیل پرونده، در نهایت موفق به دریافت کد اقتصادی و مجوز لازم برای فعالیت اقتصای می شوند. در صورت عدم تشکیل پرونده و اخذ نکردن کد اقتصادی، فعالیت شرکتها غیرقانونی و مواجه با برخورد قانونی می گردد. افراد حقیقی هم به همین منوال، موظف هستند که پس از اخذ پروانه کسب و کار، نسبت به تشکیل پرونده مالیاتی و اخذ کد اقتصادی اقدام نمایند، چراکه در غیر اینصورت، فعالیت آنها نیز غیرقانونی تلقی خواهد شد. بنابراین، پس از تشکیل پرونده، باید نسبت به تعیین حوزه و ممیز مالیاتی اقدام شود. در این مرحله، شرکت یا شخص حقوقی باید با مراجعه به اداره دارائی، با مشخص کردن نوع فعالیت و محل استقرار شرکت یا واحد اقتصادی، نسبت به تعیین حوزه و ممیز مالیاتی خود اقدام نماید.

پیش ثبت نام مالیات بر ارزش افزوده

پس از تعیین حوزه و ممیزی، باید نسبت به پیش ‌ثبت نام مالیات بر ارزش افزوده از طریق سایت مربوطه (evat.ir) اقدام نمود. مالیات بر ارزش افزوده، مالیات غیرمستقیمی است که خریداران در حین انجام خرید به فروشندگان پرداخت می نمایند. فروشندگان هم موظف هستند دقیقاً همان مقدار دریافت شده را به خزانه دولت واریز نمایند. پس از پیش ثبت نام، فرد حقیقی یا حقوقی باید یکسری مدارک را به واحد مالیات بر ارزش افزوده اداره کل دارائی تسلیم و سپس کد واحد مالیاتی ارزش افزوده را دریافت نماید. پس از انجام مراحل فوق، مجموعه مدارک دیگری باید تهیه و در سایت مربوطه جهت درخواست کد اقتصادی بارگذاری و ثبت نام گردد. مدارکی که برای اشخاص حقیقی و حقوقی جهت ثبت نام کد اقتصادی لازم خواهند بود به تفکیک عبارتند از:

مدارک لازم برای اشخاص حقیقی

• کپی کارت ملی و شناسنامه
• درخواست کتبی جهت کد اقتصادی
• فیش واریزی هزینه
• سه قطعه عکس
• تکمیل فرم مربوطه

مدارک لازم برای اشخاص حقوقی

• کپی برابر اصل مدارک شناسایی کلیه اعضای هیات مدیره
• تکمیل فرم مربوطه ممهور به مهر شرکت
• گواهی امضای اشخاص صاحب امضاء
• کپی از اجاره نامه یا سند مالکیت دفتر شرکت
• کپی برابر اصل اساسنامه، اظهارنامه،اطلاعیه روزنامه رسمی (اعلام تاسیس شرکت)
• کپی قبض برق، آب، گاز، و تلفن
نهایتاً بعد از بارگذاری مدارک فوق، کارشناسان مربوطه به بررسی مدارک بارگذاری شده خواهند پرداخت. در صورتیکه مشکلی در مدارک وجود نداشته باشد، تائید اولیه صورت می پذیرد. پس از تائید اولیه، کارشناسان بصورت سرزده به محل شرکت مراجعه و بازدید حضوری انجام داده و پس از تائید نهائی ایشان، کد اقتصادی 12 رقمی برای متقاضی صادر خواهد گردید.

تحریر دفاتر حسابداری

شرکتها موظف هستند تا عملکرد مالی خود را علاوه بر ثبت در نرم افزار مربوطه، در دفاتر روزانه و کل نیز ثبت نمایند. در دفاتر روزانه، عملکرد مالی همان روز به ترتیب تاریخ و ذکر جزئیات تمام، قید می‌شود اما در دفاتر کل، عملکرد روزانه بصورت دسته‌بندی شده وارد می‌شوند و در حقیقت شکل جمعبندی شده دارند. شرکتها بغیر از دفاتر روزانه و کل، موظف هستند تا اطلاعات ترازنامه و صورت سود و زیان فعالیتهای خود را در دفتری بنام دفتر معین که در حقیقت حاوی سوابق حسابداری می‌باشد، ثبت نمایند.
دفتر معین معمولاً چهار نوع است: دفتر معین بانک، دفتر معین بدهکاران، دفتر معین اموال، و دفتر معین بستانکاران. نوع دیگری از دفاتر هست که شرکتها باید نسبت به تکمیل اطلاعات آن اقدام نمایند که اصطلاحاً دفتر دارایی نامیده می‌شود. در این دفاتر، شرکت نسبت به ثبت اموال منقول و غیرمنقول و مطالبات و دیون و وجه نقدی که در صندوق یا حساب بانکی موجود است، اقدام می‌نماید. در رابطه با اشخاص حقیقی، تنها یک نوع دفتر تحت عنوان دفتر مشاغل وجود دارد که صاحبان مشاغل غیر حقوقی فعالیتهای مالی خود اعم از خرید و فروش و هزینه های جاری و استهلاک و … را در آن ثبت می‌نمایند.

تنظیم اظهارنامه مالیاتی

تمامی شرکتها و کسب و کارها (اشخاص حقوقی و حقیقی) باید در پایان هر سال مالی عملکرد مالی سالانه خود که حاوی اطلاعات درآمدی واحد اقتصادی اعم از سود و زیان و هزینه ها و استهلاک را به ادارات مالیاتی اعلام نمایند. این عمل از طریق اظهارنامه مالیاتی انجام می گیرد. اداره امور مالیاتی کشور، براساس اظهارنامه مالیاتی و ارزیابی و راستی آزمائی آن نهایتاً میزان مالیات بر درآمد هر واحد اقتصادی را تعیین و اعلام می نماید.

حضور در جلسات رسیدگی مالیاتی

واحدهای اقتصادی پس از تسلیم اظهارنامه مالیاتی منتظر می مانند تا اداره امور مالیاتی نسبت به ارزیابی این اظهارنامه ها اقدام و نتیجه را اعلام نماید. این مدت انتظار حداکثر یکسال پس از تسلیم اظهارنامه مالیاتی است. اداره امور مالیاتی در این مدت، از مودیان مالیاتی (شرکتها و اشخاص) درخواست می نماید تا اسناد و مدارک مثبته خود که موید اعداد و ارقام و صورتهای سود و زیان اعلامی هست را به ادارات مالیاتی تسلیم نمایند. در طول این بررسیها، ممکن است جلسه یا جلساتی بین کارشناسان و ممیزین مالیاتی و مودیان برقرار گردد. در صورتیکه مودیان نسبت به مالیات محاسبه شده اعتراضی داشته باشند، مراتب به ترتیب از طریق مراجع زیر قابل تعقیب می‌باشد:
1. رئیس اداره امور مالیاتی
2. هیات حل اختلاف مالیاتی
3. شورای عالی مالیاتی
4. هیات سه نفره وزارت اقتصاد و دارایی
5. دیوان عدالت اداری
تنظیم گزارش مالیات بر ارزش افزوده
همانگونه که پیشتر هم بیان گردید، مالیات بر ارزش افزوده، نوع مالیات غیر مستقیم است که توسط خریداران نهائی باید پرداخت گردد. فروشندگان کالاها و خدمات به هنگام انجام معامله (فروش)، مبلغ ارزش افزوده را از خریداران دریافت و حداکثر تا 15 روز پس از پایان هر فصل، مودیان باید نسبت به تسلیم این نوع اظهارنامه اقدام نمایند. کلیه مراحل مرتبط با اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده از طریق سامانه های مربوطه انجام می شود.

خدمات مالی و مالیاتی در اصفهان

در قسمت پیشین، کلیاتی در رابطه با تکالیف و خدمات مالیاتی توضیح داده شد. در این قسمت سعی می‌کنیم تا بطور گذار به بخشی از خدمات مالی شرکت ها قابل ارائه به شرکتها را به شرح زیر مورد اشاره قرار دهیم.

تهیه و نصب و راه اندازی سیستمها و برنامه های حسابداری

محاسبات و تحلیل های مالی مستلزم فرایندهای فنی و کاملاً تخصصی می باشد که غالبآ علاوه بر تخصص، نیازمند برنامه ها و نرم افزارهای کاربردی ویژه ای هستند که در این زمینه طراحی شده اند. این برنامه ها ضمن ثبت و ذخیره کلیه اطلاعات و داده ها، به کاربران امکان انجام محاسبات حسابداری و تحلیلهای مالی را می دهند.

تهیه صورتهای مالی

صورتهای مالی، مجموعه محاسباتی است که وضعیت شرکت از نظر سود و زیان را نشان می دهد. این صورتهای مالی در بازه‌های زمانی مشخصی تنظیم می‌شوند. مهمترین صورتهای مالی عبارتند از:
• ترازنامه
• صورت سود و زیان
• صورت سود و زیان جامع
• صورت جریان وجوه

ثبت اسناد حسابداری

اسناد حسابداری، شامل مجموعه اسنادی هستند که بعنوان مدارکی قانونی و مستند جهت تائید درآمدها و هزینه های صورت گرفته در شرکت، تهیه و ذخیره می شوند. این اسناد موارد بسیار متعددی دارند. بعنوان مثال؛ فاکتور فروش یا خرید، چکهای دریافتی یا صادر شده، رسیدهای بانکی، و … اسناد حسابداری انواع مختلفی دارند. برخی از انواع اسناد عبارتند از؛ اسناد دستی، اسناد کامپیوتری، اسناد مرکب، و اسناد حسابداری ساده.

اصلاح حسابها

در پایان هر دوره مالی، باید بین هزینه و درآمد تناسب و تعادلی برقرار باشد. در صورتیکه صورتهای هزینه ای با درآمدهای شرکت و موجودیهای باقیمانده و .. خوانایی نداشته باشد، و یا در سیستم مدیریت حسابداری تغییراتی ایجاد شده باشد، باید نسبت به اصلاح حسابها اقدام نمود و تناسب و تعادلی بین انها ایجاد کرد. اصلاح حسابها به حسابداران و مدیران این امکان را می دهد که موارد ثبت نشده یا خلاء ها و یا هرگونه مشکل دیگری که در فرایند ثبت صورتهای مالی اتفاق افتاده باشد، کشف و بررسی شوند.

خدمات مشاوره مالیاتی

با توجه به وظایف و تکالیف مالیاتی متعددی که در حوزه مالیاتی و حسابداری شرکتها وجود دارد، بدیهی است که انجام تمامی این تکالیف، امری زمانبر و در بسیاری از موارد، ممکن است که از توان شرکتها خارج باشد. از سوئی دیگر، تنظیم گزارشات و دفاتر و سایر اسناد، از حساسیت بسیار بالائی برخوردار هستند. این حساسیت بقدری است که نحوه تنظیم این اسناد، تاثیر کاملاً مستقیمی بر میزان مالیات اعلامی از سوی سازمانهای مالیاتی کشور و نهایتاً عملکرد شرکتها برجای می گذارد.

انواع خدمات مشاوره مالیاتی:

خدمات مالیاتی اشخاص حقوقی عمدتاً در برگیرنده موارد زیر می گردد:
نحوه تشکیل پرونده مالیاتی و اخذ کد اقتصادی
نحوه تنظیم اظهارنامه های مالیاتی و مالیات بر ارزش افزوده
نحوه دریافت گواهینامه ارزش افزوده
نحوه تنظیم انواع دفاتر روزانه، کل، معین و …
نحوه تنظیم لایحه و تنظیم دفاعیه و پیگیری پرونده های مالیاتی
نحوه تنظیم صورتهای مالی
نحوه ثبت و اصلاح اسناد حسابداری
و سایر خدمات مالی اشخاص حقوقی و مشاور مالیاتی شرکت ها و اشخاص حقیقی در این حوزه می باشد.

ثبت شرکت

ثبت شرکت، یکی از موضوعاتی است که ممکن است برای عده ای از صاحبان حرف و صنایع یا فعالان اقتصادی، چندان کار ساده ای نباشد. ثبت شرکت در حقیقت مجوز قانونی برای فعالیت اقتصادی یک کسب و کار تلقی می شود که بموجب آن، امکان ورود در کلیه معاملات دولتی و خصوصی را فراهم می سازد. ثبت شرکت مراحل مختلفی دارد که به اجمال عبارتند از:
• تکمیل مدارک
• انتخاب نام شرکت
• تنظیم مدارک شرکت
• امضا مدارک ثبتی
• ارسال مدارک به اداره ثبت
• دریافت آگهی

حسابداری مالیاتی

هر شرکتی بمنظور انجام امورات مرتبط با مالیات، ترجیح می دهد تا از حسابدارانی استفاده نماید که ضمن آشنایی به اصول و قواعد حسابداری، بر قوانین و مقررات مالیاتی نیز وقوف کامل داشته باشد. بدیهی است که مالیات یکی از اقلام هزینه ای مهم هر شرکتی محسوب می شود. بنابراین، استفاده از متخصصان حسابداری که احاطه کامل به حسابداری مالیاتی داشته باشند، می توان تا حد معنی داری، منافع شرکت را افزایش دهد. برعکس این موضوع هم صادق است؛ به این معنی که در صورت فقدان چنین حسابدارانی در شرکتها و یا استفاده از کسانی که تخصص و تجربه کافی ندارند، می تواند هزینه های هنگفتی بر شرکتها تحمیل نماید.

مشاور مالیاتی

همانگونه که استحضار دارید، بی شک امور مالیاتی یک شرکت، یکی از کلیدی ترین وظایف و تکالیفی است که بر عهده تمامی شرکتها می باشد. پیچیدگی موضوعات مرتبط با مالیات بسیار زیاد است و متخصصین فنی شرکتها شاید قادر به رتق و فتق موثر چنین اموری نباشند. از سوئی دیگر، این وظایف و تکالیف چیزی نیستند که فقط یکبار در طول عمر یک شرکت اتفاق بیافتند. این امور در حقیقت جزء وظایف روزمره تمامی شرکتها تلقی می شوند. بنابراین، بهره مندی از یک مشاور مالیاتی که همواره در دسترس باشد، بسیار سودمند خواهد بود.

جمع‌بندی

بر اساس مطالبی که بطور اجمالی بیان گردید، مشخص شد که مالیات یکی از تکالیف اجباری هر مجموعه اقتصادی حقیقی و حقوقی می باشد. اهمیت مالیات و نقش آن در سرنوشت مالی و موفقیت نهایی آن به اندازه ای پررنگ و زیاد است که هرگونه بی‌توجهی به آن، می توان صدمات جبران ناپذیری بر شرکتها و کسب و کارها وارد نماید. قوانین مالیاتی برخوردار از پیچیدگیهای فنی و جزئیات فراوانی است. بنابراین، بسیار ضروری است که با نگاهی حرفه‌ای و تخصصی با موضوع برخورد کرده و از تجارب متخصصان کارکشته و حرفه‌ای در این زمینه استفاده کرد. مجموعه تخصصی ما مفتخر است تا آمادگی خود در راستای ارائه خدمات مالیاتی شرکت ها، خدمات مالی شرکت ها، و بطور کلی، همکاری در هر یک از محورهایی که پیشتر در موردشان بحث شد را اعلام نماید. یقیناً استفاده از ظرفیت متخصصان مجرب در امور مالیاتی، ضمن کاهش چشمگیر هزینه‌های مالیاتی، روند فعالیتهای شرکت را تسهیل و موجبات موفقیت و سلامت فعالیتهای مالی و حسابداری را میسر خواهد ساخت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

On Key

سایر مطالب مرتبط

خدمات سامانه مودیان مالیاتی

خدمات سامانه مودیان مالیاتی (Taxpayer system services) ; با استفاده از سامانه مودیان مالیاتی، اشخاص حقوقی و حقیقی می‌توانند به طور آنلاین اطلاعات مالیاتی خود

خدمات مالی و مالیاتی شرکتها

بحث عملکرد مالی و تکالیف مالیاتی از جمله موضوعاتی هستند که تقریباً با زندگی اقتصادی تک‌تک آحاد جامعه بطور مستقیم یا غیر مستقیم مرتبط هستند.